Maria Bergmark

Maria är grundaren av Yogastudion Umeå, och driver verksamheten. Hon tycker om att resa, och har spenderat sammanlagt nästan tre år på resor i Asien. Där fick hon intresset för yogan, och det har bara byggts på under åren.

Maria gick sin första utbildning i ashtangayoga vid Centered Yoga Institute i Thailand 2007. Hon har även gått kursen Basmedicin med yogainriktning vid Axelsons gymnastiska institut, och studerat terapeutisk yoga med inriktning mot diabetes, övervikt, astma, KOL, blodtrycksproblematik och stressjukdomar.

”Mitt favoritcitat i yoga är ”den bästa yogan är den som blir av”. Jag tror på att alla måste finna sin väg till hälsa och välmående. Min väg är ashtangayoga och yinyoga, men för någon annan kan det vara en annan yogaform, meditation eller långa promenader.”

Maria tillbringade nov-dec 2014 i Mysore Indien där hon studerade för Saraswathi, på Ashtanga Yoga Institute.
Nov 2015 var hon i Goa för Maria Boox. Andra certifierade och auktoriserade ashtanga-lärare som Maria har tränat för är Lisa Lalér, Bill Brundell, Paul Dallaghan, Neil Barker, Petri Räsänen, John Scott, Camino Diaz, Ananda Zorzo och Charlotte Lindström.

 


 
 

 

Moa Westman

Första gången Moa upptäckte yogan var som 16-åring via en träningsbok, däremot var det först som 19-åring hon verkligen fastnade för de välgörande effekterna av yogan. Sedan dess har Moa gått ett par yogautbildningar hos Sanna Ångqvist samt ett par yogautbildningar i Global Yoga för Johanna Andersson. Moa undervisar företagsklasser, pt-klasser samt håller öppna klasser på Yogastudion. Den yoga Moa undervisar genomsyras av närvaro, utmaning, ödmjukhet och variation, och på Moas klasser kommer du att inspireras till att nyfiket arbeta med din kropp och utforska dess möjligheter utifrån dagens unika förutsättningar.

”Yoga för mig är att skapa andrum i min vardag, ett andrum för att känna in både kroppen och knoppen. Andrummet hjälper mig att se ärligt på mig själv och rummet ger min kraft till att ta klokare beslut som för mig närmare mina visioner. Yogan har även hjälpt mig att bli mer närvarande i nuet, vilket har gjort mig mer ödmjuk inför mig själv och min omgivning”

Annika Nilsson

Annika född och uppväxt i Skåne, men bor sedan 10 års tid i Umeå med sambo och 3st hundar. Arbetar i äldreomsorgen som undersköterska.

Annikas passion i livet är och har varit hästar, hon har även undervisat i ridning. Men sedan 2011 har även Yogan blivit en stor del av hennest liv och passion. Intresset har bara ökat sedan hon började, till att nu vara en del av min vardag.  

 ”Ashtangayoga skapar, för Annika, en balans mellan utmaning och stabilitet, genom att vara fysisk krävande, men mentalt behöver man vara närvarande i sig själv, sitt andetag och sin kropp, för att hitta in i, och fördjupa de olika positionerna. Det blir en slags dynamisk stabilitet. Denna stabilitet som jag upplever på yogamattan, kan jag även ta med mig ut i vekligheten och landa i ett inre lugn även när det är mycket stress och rörelse runtomkring eller i tanke”

Annika har utbildat sig inom Ashtanga genom olika yoga fördjupnings utbildningar, främst via Maria Boox.

Jessica Östberg

Jessica har Yogat under många år och har själv varit en stammis på Yogastudion som elev.

Jessica är utbildad sjuksköterska och har utövat yoga sedan 2010.

Jessica började med yoga i syfte att bli en lugnare och mer harmonisk person. Det primära för henne var att finna lugn och att komma i kontakt med kropp och sinne på ett djupare plan. Under livet har Jessica provat på en massa olika träningsformer, men aldrig känt mig helt nöjd. När jag hittade yogan kändes det som att komma hem. Yinyogan är ett fantastiskt komplement till olika former av mer fysisk/dynamisk träning.

Jessica har sin grund i Satyanandayoga och undervisar i Yinyoga sedan våren 2017.

Jessica har gått Yinyogalärarutbildning hos Klaus Surya Kontis på Yogastudion Umeå samt Yinyoga grund Modul 1 med Magdalena Mecweld.

Lena Werner

Sjukskriven ht 2017/vt 2018
Lena jobbar på Universitetet och hon gick på sin första yogaklass redan 2007. Lena har sin grund i Iyengar Yoga. Lena undervisar i Yinyoga hos oss sedan flera år tillbaka men utövar själv både Ashtanga och Yin.

”För mig är den bästa träningen som blir av oavsett om det är yoga, en promenad, skidtur eller något annat jag tycker om att göra. Yogan är för mig både en mental och fysisk träning där de fysiska rörelserna och andningen tillsammans hjälper mig att medvetet fokusera på hur kroppen känns och vilka tankar som snurrar i skallen”

Hon har gått Yogalärare utbildning för Magdalena Mecweld.

 

 

Lise Benberg

Lise har jobbat heltid som yogalärare i 10 år och ägt och drivit Yoga Studion Lappland uppe i Kiruna. Lise är certifierad yogalärare inom flera yogaformer: Ashtanga Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga, Barn & Tonårsyoga, Mamma & Baby Yoga och MediYoga. 
Ofta undervisar Lise i Vinyasa Yoga, med ”flow” och med andningen i fokus.
Lises bakgrund
Under 80-90 talet åkte jag puckelpist i Svenska Landslaget på heltid i 8 år. Mina främsta meriter är 7 SM guld, ett antal pallplaceringar i World Cup och Europa Cup samt 7:a på VM.

Jag önskar att jag då hade vetat vad Yoga kan göra för både kropp och själ.

Elitidrott och Yoga är egentligen varandras motsatser.

När man utövar yoga handlar det aldrig om prestation.
Däremot lär yogan oss att andas rätt - för att släppa stress, smärta och oro.
Den ger en inre styrka, en känsla för hur kropp och sinne hör ihop.

 I västvärlden lever vi i ett högt tempo med höga krav och önskningar, både från oss själva och från omgivningen. Vi vill vara snygga, vältränade, ha ett bra jobb, vara fantastiska föräldrar, ha ett vackert hem och ha en underbar relation till både familj och vänner. Ofta ligger ribban alldeles för högt.

För min del slutade stressen i kropp och själ med platt fall. I backspegeln kan jag nu se att jag hade sprungit lite för fort lite för länge. En dag tog jag mig inte upp ur sängen, kunde knappt formulera ett ord och hamnade på sjukhus.

Även om det är synd att en krasch skulle till för att jag skulle börja ta hand om helheten, skulle jag inte vilja vara utan denna erfarenhet. Den gjorde att jag hittade yogan. I de svartaste stunderna lovade jag mig själv att om jag tar mig ur ”tillståndet” skall jag ta till min livsuppgift att hjälpa andra att inte hamna här!

När jag hittade yogan kände jag ganska snabbt hur det inre hjulet började snurra lite långsammare, hur jag började se allt med lite klarare blick.

På yogamattan behöver man inte vara duktig. Där är man perfekt precis som man är!
Man släpper alla ambitioner och lär sig med tiden lyssna på sin inre röst, sin inre lärare. Yogans motto är att släppa alla måsten, stoppa sinnets växlingar för en stund och bara vara närvarande i stunden.

Yogarörelserna påverkar oss inte enbart fysiskt utan även mentalt, känslomässigt och energimässigt. Det finns vetenskapliga studier på en mängd sjukdomstillstånd, både fysiska och mentala, som påverkas enormt positivt av yoga.

Det tog lite tid och möda att nå dit jag är idag, men det har varit värt varenda sekund.

Trots att även jag får bakslag ibland – och känner mig som ett levande exempel på dålig marknadsföring – vet jag åtminstone hur jag gör för att hitta helheten igen.

Med hjälp av yogan och andningen har jag lärt mig kontrollera både yttre och inre stress. Att jag dessutom får både styrka, smidighet och kondition av yogan, samt har det stora privilegiet att få dela med mig av mina erfarenheter gör att jag lever min dröm!