Yoga på din arbetsplats

Få in mer flöde och glädje i er arbetsvardag

Hur ser det ut på din arbetsplats? Finns det ömma nackar, stela ryggar, huvudvärk? Stress, lite för många sjukdagar, sömnproblem?

Den här av typen av problem är vardag för många. Alldeles i onödan, om ni frågar oss!

Vi på Yogastudion Umeå har flera års erfarenhet av att leda yoga för arbetsgrupper och på arbetsplatser. Antingen kommer ni till vår yogastudio öst på stan, eller så kommer vi till er – en enstaka gång, eller regelbundet.

Varför inte göra som skolan som samlade alla lärare i gympasalen för ett vanligt rutinmöte, bara för att sedan överraska dem med djupavslappnande yinyoga med oss? (Och så nöjda och glada de var efteråt!) Eller kanske göra som verkstadsindustrin dit vi åker en gång i veckan för att hålla yoga med alla anställda – såväl kontorister som maskinarbetare.

Bara ni vet vad som vore ett glädjefyllt bidrag till just er gemenskap och hälsa. Kanske passar det istället just er bättre med en halv- eller heldagskonferens med yoga hos någon av våra samarbetspartners Elite Hotel Mimer och Granö Beckasin.

Läs mer här under så ser vi vad vi skulle kunna hitta på tillsammans:

Vad ger yoga på arbetsplatsen?

Att få möjlighet att träna tillsammans på arbetstid har i många undersökningar visat sig vara ren vinst för alla inblandade. Gemenskapen stärks, personalen blir gladare och piggare, och både prestationsförmågan och stresståligheten ökar.

Yogans väl uttänkta rörelser ger dessutom ytterligare hälsovinster. Mycket vanliga effekter av yoga är ett ökat lugn och en känsla av balans, bättre sömn, starkare immunförsvar, förbättrad koncentrationsförmåga, minskad stelhet, ökad styrka, och inte sällan viktnedgång. Att dessa behållningar dessutom är effektiva pusselbitar i att minska antalet sjukdagar säger sig själv.

Eftersom yoga och meditation är friskvård så är det dessutom en avdragsgill och skattefri kostnad.

För vilka passar yoga på arbetsplatsen?

Vår yoga passar alla, och vi anpassar alltid yogan efter just er arbetsgrupps förutsättningar. Vår passion är att kunna dela yogans hälsofrämjande effekter med alla slags människor. Därför är våra yogalärare utbildade inom såväl terapeutisk yoga som inom anatomi – så att alla ska kunna delta och känna sig bekväma och trygga, oavsett kropp, ålder eller tidigare skador.

Vad finns att välja på?

Vi erbjuder tre möjligheter till yoga för er arbetsgrupp:

  • Enstaka yogaklasser, t.ex. som inslag på en konferens eller hälsodag
  • Återkommande yogaklasser (på er arbetsplats eller hos oss)
  • Yogakonferens hos någon av våra samarbetspartners

 

1.) Enstaka yogaklasser, t.ex. som inslag på en konferens eller hälsodag

Här skapar vi ett yogapass skräddarsytt efter era önskemål. Kanske önskar ni en lugnare och mer meditativ yogastund, och förslag på avspänningsövningar som även går att utföra hemma, eller kanske vill ni hellre prova mer fysisk och energigivande yoga? Eller kanske en blandning? Vi utformar det yogapass ni vill, kommer till den plats ni önskar, och har självklart med oss yogamattor till alla deltagare.

Pris
från 2900 kr + moms

 

2.) Återkommande yogaklasser (på er arbetsplats eller hos oss)

Här skapar vi en hel yogakurs just för er, utifrån era önskemål och behov. Många arbetsplatser låter detta återkommande vara veckans friskvårdstimme, för minskad stress och minskad värk och stelhet. Förutom en timmes skräddarsydd yoga med en erfaren instruktör så ingår även en broschyr till alla deltagare så att de kan fortsätta yoga hemma. Yogamattor ingår, och läraren kommer till er 15 minuter före den tid ni valt, och stannar 15 minuter efter avslutad klass.

Pris
1 klass, 1750 kr + moms
10 klasser, 16 500 kr + moms

Bokning av yogaklasserna sker hos Maria på . Om ni vill skräddarsy er lösning, eller t.ex. vill att någon särskild av våra instruktörer kommer och håller i er yoga, så säg bara till. Vi löser det mesta!

3.) Yogakonferens hos någon av våra samarbetspartners

För er som vill ha en helhetsupplevelse med såväl yoga som fräsch mat och njutning för sinnena så erbjuder vi konferenspaket ihop med våra samarbetspartners Elite Hotel Mimer, Umeå Spa Hälsocenter, och Granö Beckasin.

Du läser mer och bokar på deras hemsidor som du hittar i listan här under.

Om du har specifika önskemål eller frågor om yogan under konferenserna så är du även varmt välkommen att kontakta Maria på .

 


KONFERENSPAKET MED YOGA

Elite Hotel Mimer, Umeå

Mötespaket "Må bättre"

Läs mer här


KONFERENSPAKET MED YOGA

Granö Beckasin, Granö, Vindeln

Yogakonferens "Brainstorm & Yoga"

Läs mer här

 

 

"Vi på Handelsbanken vilar oss i form med yinyoga varje vecka med Yogastudion.”

- Camilla Jönsson, Handelsbanken Umeå

”Jag som sitter och står mycket vid datorn i mitt jobb känner att det är precis det här jag behöver för att min kropp ska må bättre, och också för att komma ned i varv. Man längtar till fredagarna!”

- Åsa, PEAB

”Yoga är bra för en stel kropp. Speciellt bra är att vi är en liten grupp så att vi får så mycket personlig hjälp!”

- Andreas, PEAB